חיפוש
  • Hila Cole Interior Design

אדריכלות פנים למשפחת דנה

עודכן ב: מאי 17


אל משפחת דנה הגעתי בדרך שונה מהעבר. הפעם אחד הקבלנים שאני עובדת איתם המליץ עליי בפניהם וקבענו להיפגש.

פגשתי זוג צרפתים מקסימים שעלו לארץ מפריז, לפני מספר חודשים מועט, שלא מבינים כמעט מילה בעברית, וגם האנגלית חרקה לה. כאדריכלית פנים שעובדת לא מעט שנים ומודעת למורכבות של שיפוץ גדול, לא הבנתי איך אני הולכת לעבור תהליך כל כך מורכב, עם תוספת של קשיי שפה. אבל אז גיליתי את הסוד הגדול שהפך את התהליך, לא רק לאפשרי, אלא גם לאחד התהליכים הטובים ביותר שעברתי.

ברגע שסגרנו את ההסכם בינינו והבהירו את הצרכים והרצונות שלהם, הם פשוט נתנו בידיי את החופש המוחלט, שיחררו לגמרי את מקום השליטה וסמכו עליי עד הרגע האחרון.

הגענו לבית שרכשו ברמת פולג עבורם ועבור ארבעת ילדיהם. שניים מתבגרים ושניים צעירים, עם מטבח די קטן וחבוי, עם מקום גדול מדי לפינת אוכל, שלושה חדרים בקומה העליונה ועוד שלושה חדרים במרתף.

הבקשה העיקרית - לתכנן בית מרווח עד כמה שניתן, מטבח גדול יותר במרכז הבית, חדר שינה הורים מרווח יותר, החלפת גרם מדרגות היורד למרתף, החלפת כל הריצוף, תאורה, חשמל, מחיצות חדשות בחדרים בקומת המרתף, החלפת חלק מהאלומיניום, כל הדלתות וכמובן מטבח, חדרי רחצה ונגרות חדרי ארונות, בגדים ונוי.

מה שקפץ לי ישר לעין הוא שהמטבח ממוקם בתוך חדר שהופך אותו קטן וצפוף ופינת האוכל נמצאת במקום תלוש, במעין מסדרון בין הכניסה לסלון. ההצעה הראשונה שלי היתה להחליף בין פינת האוכל והמטבח, וכשזה קרה, הבית קיבל מראה שונה לגמרי.

המטבח מורכב משני קווים מקבילים שמרכיבים איזור עבודה וארונות גבוהים, ואיזור האי, עבור הכיריים והאוכל.

יצרתי מקום לשישה אנשים כך שאת רוב ימי השבוע הם מעבירים שם, ורק בימי שישי שבת הם עוברים לאכול בפינת האוכל, שקיבלה מעמד של חדר (התמקמה באיזור המטבח לשעבר) ויצרה נופך אירופאי - חדר אוכל במקום פינת אוכל - מה שהתאים בדיוק לאורח החיים שלהם.

המחיצות במרתף נהרסו ונבנו מחדש עם חדר רחצה פרטי לילדים הבוגרים, חדר השינה שלהם הפך לסוויטה אמיתית. נגסנו חלק בלתי שמיש כמעט ממבואת החדרים והוספנו לחדר השינה שלהם. בנוסף, רציתי להכניס אלמנט מיוחד שיתחבר לסגנון הצרפתי והוא - דלתות צרפתיות - כלומר דלתות זכוכית ציר, אבל עם הטוויסט שכל כך הרבה ישראלים אוהבים - ברזל בלגי. עם קיר הבריקים הבהיר, ורצפת הפורצלן דמוי הפרקט האיכותית והמשובחת, נוצר מראה מהמם.

את הצבע שהיה חסר לי הוספתי בדמות טפט במראה עור תנין בצבע ירוק עז, ושידכנו לו כורסא תואמת יפהפיה שעומדת בפינה.

הדלתות בעצם מובילות לחדר ארונות שאורכו כאורך החדר כולו, ודרכו נכנסים לחדר הרחצה היפהפה, והמפנק. מחופה בשילוב שיש באיזור המקלחון וגרניט פורצלן נקי בכל שאר הקירות. ההרגשה היא של בית מלון ברמה הגבוהה ביותר, עם שילוב של משחקי תאורה ויציאה למרפסת שצופה לחצר הירוקה למטה.

גם קיר הטלויזיה בסלון חופה באריחים בגובה 3 מטרים, יחד עם עבודת נגרות משובחת בגוון שיצרנו כדי לוודא התאמה מלאה בין השיש במטבח, הריצוף של הבית, קיר הטלויזיה והעץ במדרכי המדרגות. יחד עם מעקה הזכוכית והריצוף המבריק - חומרים קרים, בשילוב עץ ובדים (שטיח, וילונות) - חומרים חמים, יצרנו מראה נהדר, מאוזן של סטיילינג משובח, מודרני ועדכני, אך עם זאת קלאסי ועל זמני.

מה שחשוב בסופו של דבר אלה הלקוחות, שהיו מאושרים עד הגג. הם לא תיארו לעצמם שעם כל קשיי השפה והמעבר לארץ חדשה אצליח לראות אותם, להבין אותם ולקלוע לטעמם המדויק. ואני מרגישה שהצלחתי במשימתי - לגרום להם להרגיש ש - 'ווואלה' , הם בנו בית בישראל.

את התגובה שכתבה לי קנדי, תגובה שפשוט גרמה לי להתרגש כמו שלא התרגשתי כבר הרבה זמן, אני פשוט חייבת לשתף:

"Changing countries is difficult! You have to learn a new language to adapt to the mentality and start all over again. Thanks to Hila a project that would have been almost impossible, could be completed. Thanks to her talent, availability and exceptional professionalism, we have succeeded. We will never thank you enough. More than our architect, you are today for me a friend. I thank God for putting on my way these people of unfailing professionalism! Thank you my Hila you are the best among the best!"



#אדריכלותפנים #עיצובפניםבתיעסק #וילהבפולג #שישאיטלקי #טפטדמויעורתנין #מראהיוקרתי #תכנוןמטבח #תכנוןועיצובתאורה #עיצובהנמכותתקרה #תכנוןסוויטתהורים #תכנוןיחידהבמרתף #תכנוןמקלחות #תכנוןקירפוקוסבסלון #עיצובפניםוילהבשרון #עיצובפניםוילהבנתניה #עיצובפניםוילהבפולג #מדרגותעץ #מעקהזכוכית #מעצבתפניםבשרון #איבמטבח

19 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול