top of page

עיצוב  בית קפה

עיצוב פנים לבתי קפה

בוקר, הקומקום רתח והמים נמזגים אל כוס הקפה... אוחזת את כוס הקפה בשתי ידי ומקרבת אותה אל הפנים. נשימה עמוקה, איזה ריח מטריף! זהו, אפשר להתחיל את היום. אני, כמו רב העולם, לא יכולה להתחיל את הבוקר בלי כוס קפה ואז הקפה של 10:00 ואז הקפה של אחרי האוכל ואז הקפה של הערב. אני את רב הקפה שלי צורכת בבית, שם גם ממוקם המשרד שלי, אבל כמו כולם, גם אני מוצאת את עצמי חוטפת כוס קפה בדרך לאן שהוא וגם לי יש את בית הקפה האהוב עלי ליום שישי בבוקר.

לאן שאתם לא מביטים תראו בתי קפה, יש עמדות קפה בתחנות הדלק, יש קפה שכונתי שלא השתנה כבר 20 שנה, יש את בתי הקפה הקטנים שזרקו על עצמם בנונשלאנט כמה כסאות ושולחנות והפכו ללהיט ויש גם כאלה שהשקיעו המון ונעלמו.

איך שאתה לא מסתכל על זה תחום המסעדנות הוא מאוד תחרותי.

חשבתם וחשבתם והגעתם למסקנה שאתם חייבים שיהיה לכם בית קפה?

אין ספק שבשנים האחרונות תחום הקולינריה חדר מאוד לתודעה. תוכניות הבישול, האפייה, טיולי אוכל ושפים בכל מקום, פותחים וסוגרים מסעדות בארץ ובחול ומישלנים למינהם מתעופפים לכל עבר. אין זה פלא שתחום בתי הקפה והמסעדות תפסו כזו תאוצה.

יחד עם זאת, הקמת בית קפה עדיין נחשבת סיכון מאוד גדול! רק 1 מתוך 10 מקומות שורד את השנה השנייה! ההשקעה הראשונית, האישורים השונים, עיצוב, שיפוץ, שכירות ועוד מיני הוצאות הופכות את המקום ללא משתלם.

תוכנית עיסקית כבר יש? חייבת להיות! היא המפתח להכל והיא תכתיב תקציבים. התקציב יכתיב את המיקום, המקום וכמובן ההשקעה בעיצוב פנים.

אני ממליצה כבר בשלב הזה לחבור לאדריכלית פנים שתוכל להבין מה הצרכים שלכם, איך אתם רואים את המקום שלכם ותלווה אתכם לראות כמה מקומות שיתאימו לכם תקציבית.

שנתחיל? 

יוניק קונספט יכול להיות ההבדל בין הצלחה לכשלון. למדו את המקום שבחרתם, למדו את האיזור, למדו את התנהגות קהל היעד. 

זה שתמיד חלמתם על... אני מבינה, אבל אם בחרתם לפתוח במקום שהוא על הדרך, והערכה היא שרב הקהל יקח טייקאווי או ישב על הבר 5 דקות, כורסאות ושולחנות ענק פחות מתאימים. 

הקונספט הנבחר ישפיע ויחלחל בכל שלב בעיצוב המקום. הוא יגדיר ויחלק את החלל, הוא יאפיין את התנועה של הלקוחות במקום, האם בדרכם אל מכונת הקפה יחלפו על פני מאפים מריחים? הוא יגדיר את תנועת העובדים במקום. יש הגשה לשולחנות? קונים בקופה ויושבים?

בהמשך ובהתאם לקונספט שנבחר יבחרו האלמטים, התאורה, הצלחות, הכוסות, הצבעים, הגרפיקה הלוגו ואפילו נייר הניגוב.(לידיים כמובן)

תזכרו, תמיד חשוב להיות נאמן לעצמכם, אבל לא פחות חשוב להביא את החלום לכדי עסק מצליח.

שירות ואווירה בבית הקפה

קפה טוב זה חשוב, אבל על טעם ועל ריח אין להתווכח. מה שיחזיר אותנו למקום שוב ושוב היא האווירה והשרות. שירות מהיר (כי אין לנו זמן), נעים (חיוכים לא מוגזמים בבקשה) ואווירה נעימה, מוציאה מאיתנו משפטים כמו "כיף כאן", "נעים לי כאן" "יש כאן אווירה..." ולשם אנחנו בדיוק מכוונים עם העיצוב של המקום. אז לא חשוב אם הקונספט הוא אווירת האלפים, דרום איטליה או שנות ה 80 העיקר לשמור על הקונספט העיצובי.

איך קהל היעד שלך מעדיף את הקפה שלו?

אני כאן כדי להגשים חלומות אבל קהל היעד ברב המקרים יתן את הטון בהחלטה (האפשרות השנייה זה לחנך את קהל היעד)

אנחנו נשתדל לתת מענה לרב הקהל ע"י שילוב של קפה togo, שולחנות קטנים לזוגות, שולחנות אינטימיים יותר לפגישות שונות, שולחנות גדולי יותר ספסלים/כורסאות/נדנדות לנשארים לטווח ארוך. כמובן שהמקום יכתיב ויגדיר מה רצוי ומה מצוי.

החלוקה של אזורי הישיבה והמעברים הם חלק מהגדרת החלל ויכתיבו גם את הפונקציות השונות, גובהן, פתחיהן וכו'.

ריהוט יפה אבל גם פרקטי ופונקציונאלי

את בית הקפה פוקדים לקוחות בגילאים שונים (גם זאטוטים) כך שהריהוט נשחק ונהרס בקצב גבוהה. לכן, חשוב לבחור ריהוט יפה ומתאים אבל חשוב גם שיהיה מודולרי,שנוכל להחליף בו חלקים (רגלים של שולחן או משטח של שולחן) שנוכל לנקותו בקלות, להזיזו בקלות במידה ומקפלים ומרימים הכל בסוף היום וגם שנוכל לדוגמא לשלב כמה שולחנות קטנים לשולחן גדול.

תאורה מתאימה לבית הקפה

במהלך היום התאורה הטבעית בבית הקפה מתחלפת, כך גם קהל היעד. בבוקר פגישות עסקים, אנשים שקבעו להם משרד בבית הקפה השכונתי, בצהריים אנשי הייטק מהסביבה ובערב פגישות רומנטיות, משפחות וכו. הגדרות אלו מכתיבות לנו את התאורה, פחות עיצוב המנורות, יותר ניראות התאורה.

בבוקר חשוב לתת לאור טבעי להכנס אך לא לסנוור לכן יש להתקין סוככים משתנים, זכוכית חלבית או כהה. בערב יש להגביר את התאורה (תמיד אור צהוב!) אך לשמור על האווירה הנכונה למקום. תאורה שיוצאת מהקיר באיזורי הספסלים, תאורה תלויה מעל הבר, ספוטים להאיר אלמנטים דקורטיבים.

אור הוא אחד האלמנטים החשובים ביצירת אווירה בבית הקפה ולכן תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה תאורה בבחירת הגופים והנורות.

מישהו אמר אקוסטיקה?

נדבך נוסף שחייבים להתייחס אליו הוא סוגיית הרעש. הגעת למקום מקסים עם אווירה נעימה ואפילו הקפה מעולה, אבל אתה לא מצליח לנהל שיחה כי אתה שומע רק את הרעש מסביב או הרעש של הסובבים אותך? לא בטוח שתחזור לשם! זה ששמתם תקרה אקוסטית לא אומר שטיפלתם בכל הבעיות. גם כאן יש להתייעץ עם מומחה אקוסטיקה, לבחון את הרעש בסביבה בזמנים שונים של היום ולתת את הדעת לכל בעיה. מרחקים בין שולחנות, גדלים של שולחנות, הבר ומכונות הקפה הכל צריך להכנס למשוואה. יש להתייחס לזוויות, צמחיה, מחיצות ואלמנטים נוספים שיכולים להשפיע על הרעש במקום.

bottom of page