תכנון ועיצוב פנים
התכנון של הבית הוא ה א'-ב'. אין דבר חשוב ממנו. הוא זה שמנתב את ההתנהלות שלנו. את הזרימה, את התנועה ומוביל אותנו – כמו מפה – למקום שאליו אנו רוצים להגיע.
אנו רוצים להגיע למקום ללא תקלות בדרך - ללא עצירות וללא מכשולים - זה הסוד לתכנון נכון.
תכנון לא נעצר רק בזה. הוא גם נותן מענה למקומות איחסון טובים ונוחים ומענה לכל הצרכים שכל בן אדם או משפחה צריכים באופן אינדיבידואלי. אנחנו אנשים שונים וחשובים לנו דברים שונים ואני כאדריכלית פנים, נמצאת כאן על מנת להסתכל לכם בעיניים, לשאול את השאלות הנכונות, להקשיב ולהבין אתכם כדי לתת לכם את הפתרונות הטובים והמדוייקים ביותר עבורכם.
אז איך מתחילים?
תהליך העבודה מתחלק לשלושה חלקים: שלב ההכרות, שלב התכנון ושלב העיצוב.
שלב ההכרות:
-
ביקור בית - הפגישה מתרחשת בבית הלקוח. אני רוצה להבין מי הם, מה הם אוהבים בבית הזה? את התמונות, התאורה, המטבח, הריהוט? מה עובר איתם לבית החדש ומה בשמחה נשאר מאחור. על מה הם חולמים? מטבח כפרי? חלונות ענקיים? חדר שינה מפנק? סלון מודרני?
-
ביקור הבית החדש - במידה ועוברים למקום חדש, כמובן שנרצה גם לסייר בו ולהבין מה הפוטנציאל, איך החלומות והתקציב שלכם מסתדרים עם הבית. אולי אתם חולמים על חדר ארונות מפנק אבל בגלל עמוד, ומבנה חדר מסויים (צורה, מיקום חלונות ודלתות) לא ניתן לבנות חדר כזה ועדיף דווקא ארון ענק לאורכו של החדר. כמובן שנרצה להבין איך הריהוט הקיים וכל מה שמתכננים להעביר לבית החדש מתאים לסגנון ולאווירה שרוצים לייצר בבית החדש.
-
תמונות ותקשורת דו סיטרית - עכשיו כשהרוב מובן, אנחנו רוצים להבין לעומק מה הסגנון שלכם. אנשים משתמשים במונחים כמו: עיצוב פנים בסגנון כפרי, עיצוב בית כפרי עדין, עיצוב כפרי מודרני כזה, עיצוב פנים כפרי עדין או "אני אוהב סגנון מודרני אבל לא עם המבריקים" אבל כשאני שולחת תמונות לאנשים והם מגיבים מה אהבו, מה "נחמד" ומה "ממש לא" או אז אני בטוחה ששני הצדדים מבינים אחד את השני.
שלב התכנון כולל:
-
תכנית הריסה ובינוי - כלומר, אני מסמנת איזה קירות אנחנו הורסים ואיזה קירות אנחנו בונים.
-
תכנית מערך ריהוט - בה נקבע איפה יעמוד כל רהיט על מנת לנצל את החדר בצורה הטובה ביותר
-
תכנית חשמל - בה נקבע נקודות חדשות של חשמל עפ"י הצורך (אם למשל השתנה מיקום המטבח, מיקומים של חדרים, אם יש תזוזה של הטלויזיה וכו')
-
תכנית תאורה - קביעת נקודות חדשות - שוב, עפ"י יצירת החדרים החדשים ומרכזם.
-
תכנית ריצוף - כמויות ריצוף בכל הבית וסימון הנחת אריח ראשון.
-
תכנית אינסטלציה - סימון מיקומי מרכזים חדשים של כל הסניטריה, כולל מיקום מכונת כביסה, מייבש, ברזים וכו'
-
תכנית מטבח - תכנון המטבח האידיאלי.
-
תכנית חדרי רחצה - פריסה של כל קיר וקיר ומיקום מדוייק של הסניטריה והאריחים על הקירות.
-
חוברת אלומיניום - קביעת גדלי חלון, גובהם, סוג החלון (או ויטרינת מרפסת) וחלוקתו עבור תימחור איש האלומיניום.
-
חוברת פתחים - דלתות פנים וחוץ, כיווני פתיחה וסוג הדלת לתימחור חב' הדלתות או הנגר.
-
כתב כמויות - זוהי רשימת העבודות הכלולה בבית עבור הקבלן בלבד על מנת לתת לך את האפשרות לבחור את הצעת המחיר המתאימה לך ביותר.
בשלב זה תצטרכו לוודא שהקבלן מתמחר כל סעיף בנפרד, מעריך את זמן העבודה שלו ומציב לוח זמנים לסיום הפרוייקט. הקבלן אמור להבין את כל הסעיפים – לאחר פגישה איתי, ובמידה ויהיו שינויים או תוספות במהלך העבודה הוא יתמחר זאת בנפרד, אך המחיר עבור כתב הכמויות אמור להיות סופי וברור ולא ישתנה במהלך העבודה.
שלב העיצוב כולל:
-
תכנית נגרות - עיצוב ארונות מיוחדים – כולל חדרי ארונות, שידות, מדפים, ויטרינות שיתאימו במדוייק לנישות ויהוו סגירה מושלמת לקיר, פתרונות איחסון נוחים ופרקטיקה מעל הכל.
-
תכנית - פריסת קירות בלוקים וגבס ייחודיים לחדרים ספציפיים - קיר מיטה בחדר שינה, קיר עם מדף מיוחד בחדרי ילדים, קיר טלויזיה בסלון, עיצוב מיוחד לשירותים או למקלחת וכדומה.
-
ימי ליווי לחנויות - בד"כ מדובר בשלושה ימים (12 שעות בממוצע) שכולל יום בחירת גופי תאורה, יום בחירת חיפויי קירות, ריצוף וסניטריה ויום בחירת רהיטים.
-
פגישה אישית עם בעלי המקצוע הרלוונטיים - הקבלן, איש הגבס והנגר והסבר מפורט של התכניות.
-
פיקוח עליון - אמור להיעשות אחרי כל שלב משמעותי (בעצם לפני שממקמים סופית דברים עפ"י כל תכנית בנפרד), אחרי הריסת קירות ובניית החדשים, אחרי סימון גיר על הקירות של מרכזי החשמל, תאורה ואינסטלציה וכן הלאה.
-
יום שבו כל הבית מוכן להלבשתו. כשמסדרים את הרהיטים, תולים את התמונות, מניחים את אביזרי הנוי ובעצם מייפים אותו בפיניש האחרון לקראת מסירתו לכם – הלקוחות.
הרבה עבודה, המון התרגשות.
אפשר להתחיל.